HOME   
 
WELKOM, LEUK DAT JE HIER EVEN KOMT KIJKEN . . .


Op deze internetpagina wil ik laten zien wat ik jaren geleden en recent getekend en geschilderd heb.
Jaren geleden heb ik wat teken en schilder cursussen gevolgd, voor de gezelligheid en om je gedachten eens op wat anders te zetten.
De eerste kennismakingen waren erg onwennig, wat potlood, houtskool en waterverf schetsen. In een groep van 10 enthousiastelingen waren we beurtelings onderwerp voor het schetsen van portret of model.

De eerste resultaten zal ik hier niet allemaal laten zien, daar leert, behalve ikzelf, verder niemand iets van. De producten van latere datum hebben wel iets en die heb ik dan ook, met hier en daar wat commentaar, op een rijtje gezet.

In die eerste jaren heb ik me alleen met 'droge' materialen bezig gehouden en de verf was enkel als schets-middel (lastig, want je kunt dan niet gummen) door mij gebruikt, ik had er helemaal niets mee!
Het uit creatieve geest geboren laten worden van voorstellingen die ik niet ter plekke kan zien is voor mij een hele moeilijke aangelegenheid. Ik moet me daarin nog steeds gaan ontwikkelen. Maar zoals wel wordt gezegd: "je bent nooit te oud om te leren."

Veel plezier met het bekijken van de site!


   

John van Baal, tekenen en schilderen als hobby

John van Baal, tekenen en schilderen als hobby