HOME   

Ik ben geboren in Arnhem (1954) en ben in 1989 uiteindelijk beland in Westervoort, hier bewoon ik een heerlijk huisje, met tuin en veranda waar ik alle ruimte heb om mijn hobby uit te oefenen.

Na mijn middelbare school en de HBO opleiding voor clinisch chemisch analist heb ik eerst mijn militaire dienstplicht mogen vervullen. Aansluitend daaraan is mijn werkzame leven begonnen met een baan als analist op een clinisch chemisch laboratorium in het St. Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Na vele jaren onderzoek gedaan te hebben in samenwerking met talloze promovendi en veel internationale publicaties als output, heb ik de overstap gemaakt naar de afdeling Personeel en Ontwikkeling van datzelfde ziekenhuis en als ICT medewerker een diversiteit aan activiteiten gedaan, waaronder kantoorautomatiseerder, webmaster, LAN beheerder, managementinformatievoorziening etc. Enkele jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en ben daar werkzaam als Ontwikkelaar ICT.

Al vanaf mijn 16de doe ik verwoede pogingen gitaar te spelen, dit doe ik nu nog steeds. Het maken van muziek, vooral samen met anderen, is heel erg leuk en ontspannend. Hierbij is het plezier belangrijker dan de hoogte van het niveau waarop gemusiceerd wordt.
Dit geldt ook voor mijn teken/schilder hobby. Eind jaren 80 en begin jaren 90 ben ik voor het eerst begonnen met tekenen. Ik heb toen enkele jaren in een groep getekend en daarbij zeer vrijblijvend kennis gemaakt met portret en model tekenen. Vooral de snelle schetsen, die je leren goed te kijken, voerden de boventoon. De lat lag in die periode, voor de gehele groep, niet echt hoog en de gezelligheid was belangrijker dan het resultaat. Enkele van deze schetsen laat ik zien bij oud werk. Ik heb in de daarna liggende periode redelijk veel portretten getekend van kinderen, voor kennissen en collegae. Helaas kan ik er daar maar enkele van laten zien.
Jarenlang heeft deze hobby stil gelegen tot ik in 2009 wederom begonnen ben met het volgen van een teken/schilder cursus. Dit was veel meer gestructureerd en de lat werd hier ook duidelijk regelmatig hoger gelegd. Op dit moment volg ik nog steeds deze cursus en schroef nog steeds aan de hoogte van die lat.

Op deze internet pagina laat ik deze ontwikkeling zien.


   

John van Baal, tekenen en schilderen als hobby

John van Baal, tekenen en schilderen als hobby